top of page

bedrijfsinformatie

Plantadvies

Door een optimale verzorging tijdens de teelt, proberen we een zo hoog mogelijke kwaliteit aan planten te leveren. Naast de kwaliteit van de planten spelen ook vele externe factoren zoals bijvoorbeeld bodem en weersinvloeden de groei van de plant.

Hierbij enkele planttips:

 • Zorg voor een goede basis: goede bodem, goede afwatering/bewatering

 • Wij adviseren bij aanplant het gebruik van DCM Vivimus. Deze aanplantgrond stimuleert beworteling en bodemleven en zorgt voor een betere aanslag van de planten.

 • De beplanting nooit dieper planten dan deze gestaan hebben.

 • Pas bij wortelgoed op voor uitdroging. De wortels zijn kwetsbaar en planten kunnen snel uitdrogen wanneer deze onbeschermd in de zon of wind liggen. Om dit te voorkomen kunnen de wortels afgedekt worden met een zeil.

 • Bij kluitplanten het gaas en de draadkluit eraan laten zitten bij planten. Deze verteren vanzelf.

 • Zorg er voor dat de planten niet te nat , maar ook zeker niet te droog staan. Zorg voor een goede afwatering. Het is belangrijk dat er geen water in het plantgat blijft staan. Bij droogte de planten extra water geven. Geef water bij de wortels en niet op het blad.

bestellingen

Mochten de gewenste planten niet bij ons op voorraad staan, is het mogelijk deze bij ons te bestellen.

Na het plaatsen van uw bestelling, nemen wij contact met u op als de bestelling klaar staat.

Wij streven na een levertijd van 1-7 dagen

Het is mogelijk gebruik te maken van onze leenaanhanger. Om te voorkomen dat deze al weg is, kunt u deze het beste van te voren reserveren. Mocht de bestelling niet zelf meegenomen kunnen worden, is het mogelijk dit door ons thuis te laten bezorgen. Hiervoor rekenen we wel bezorgkosten, afhankelijk van de afstand. De beplanting wordt naast de wagen gelost.

algemene voorwaarde

 • Mocht u niet tevreden zijn over de beplanting dient u dit binnen 3 dagen na ontvangst aan ons kenbaar te maken.

 • Mochten wij door onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld weersinvloeden uw bestelling niet kunnen leveren ontheffen wij ons aan plicht van leveren.

 • Goederen blijven eigendom van Nieuwesteeg Tuinplanten tot het moment dat de rekening betaald.

 • Mocht een soort of maat niet meer leverbaar zijn, vervalt ons aanbod en zullen wij een passend alternatief aanbieden.

 • Wij staan achter onze producten en leveren alleen planten van goede kwaliteit uit. Mochten door omstandigheden de planten toch niet aanslaan zullen we een passende oplossing tre. Op vertoon van uw bon en een foto, wordt het plantmateriaal in dezelfde soort en maat opnieuw geleverd. Wij leveren geen andere planten en geven ook geen geld terug. Mochten de planten niet meer beschikbaar zijn in uw bestelde soort of maat zal er een tegoed bon hiervoor uitgeschreven worden.

bottom of page